Makarnasız Kabak Spagetti Malzemeleri
- 2 adet orta boy Girit kabağı (300 gram).
- 8 adet cherry domates (120 gram).
- 10 adet fesleğen yaprağı (20 gram).
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (20 gram) (biz eklemiyoruz).
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (36 gram).
- 2 tatlı kaşığı balzamik sirke (20 gram).
- 1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir).
Makarnasız Kabak Spagetti Yapılışı
- Derin bir tencereye su koyup kaynatın.
- Kabakları soymayın, fırçalayarak yıkayın. Boyuna, ince ince dilimleyip, uzun uzun kesin.
- Bu şekilde kolay kesmek için, mandolin veya kabuk soyacağına benzer aletler var, eğer sizde
de varsa onu da kullanabilirisiniz. - Başka bir derin kaseye soğuk su doldurun, mümkünse birkaç tane buz da ekleyin.
- Su kaynamaya başlayınca, tuzu ekleyin ve ince ince kestiğiniz kabakları içerisine atın.
- Su tekrar kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra kabakları süzün ve soğuk suyun içerisine atın. Bu işlem kabakların renginin canlı kalmasını sağlayacak hem de kendi sıcaklıklarıyla daha fazla pişmesini engelleyecektir.
- 3-4 dakika soğuk suda bekleyen kabakları, bir süzgece alın ve suyu iyice süzülsün.
- Bu arada, taze fesleğeni incecik kıyın. Zeytinyağı, rendelenmiş parmesan, balzamik sirke, fesleğen ve ortadan ikiye bölünmüş domatesleri derin bir kaseye alıp harmanlayın.
- Suyu iyice süzülen kabakları da kaseye ekleyip aromalar birbirine iyice karışıncaya dek iyice karıştırın ve servis kasesine alın.
Hazırlanma Süresi: 25 dakika.
Makarnasız Kabak Spagetti Besin Değerleri
- Enerji: 265,8 kcal.
- Protein: 5,8 gram
- Yağ: 21,5 gram
- Karbonhidrat: 11,8 gram
Latest posts by Pınar Demirkaya (see all)
- Magnezyumun Farklı Formları ve Faydaları - 19 Kasım 2024
- Diyetin İlk Haftası Neden Kabızlık Yaşanır? - 16 Kasım 2024
- İnatçı Karın Yağları için Ne Yapmalıyım? - 13 Kasım 2024