Makarnasız Kabak Spagetti Malzemeleri

  • 2 adet orta boy Girit kabağı (300 gram).
  • 8 adet cherry domates (120 gram).
  • 10 adet fesleğen yaprağı (20 gram).
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (20 gram) (biz eklemiyoruz).
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (36 gram).
  • 2 tatlı kaşığı balzamik sirke (20 gram).
  • 1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir).

Makarnasız Kabak Spagetti Yapılışı

  1. Derin bir tencereye su koyup kaynatın.
  2. Kabakları soymayın, fırçalayarak yıkayın. Boyuna, ince ince dilimleyip, uzun uzun kesin.
  3. Bu şekilde kolay kesmek için, mandolin veya kabuk soyacağına benzer aletler var, eğer sizde
    de varsa onu da kullanabilirisiniz.
  4. Başka bir derin kaseye soğuk su doldurun, mümkünse birkaç tane buz da ekleyin.
  5. Su kaynamaya başlayınca, tuzu ekleyin ve ince ince kestiğiniz kabakları içerisine atın.
  6. Su tekrar kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra kabakları süzün ve soğuk suyun içerisine atın. Bu işlem kabakların renginin canlı kalmasını sağlayacak hem de kendi sıcaklıklarıyla daha fazla pişmesini engelleyecektir.
  7. 3-4 dakika soğuk suda bekleyen kabakları, bir süzgece alın ve suyu iyice süzülsün.
  8. Bu arada, taze fesleğeni incecik kıyın.  Zeytinyağı, rendelenmiş parmesan, balzamik sirke, fesleğen ve ortadan ikiye bölünmüş domatesleri derin bir kaseye alıp harmanlayın.
  9. Suyu iyice süzülen kabakları da kaseye ekleyip aromalar birbirine iyice karışıncaya dek iyice karıştırın ve servis kasesine alın.

Hazırlanma Süresi: 25 dakika.

Makarnasız Kabak Spagetti Besin Değerleri

  • Enerji: 265,8 kcal.
  • Protein: 5,8 gram
  • Yağ: 21,5 gram
  • Karbonhidrat: 11,8 gram
Pınar Demirkaya

Makarnasız Kabak Spagetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir